DOBRO DOŠLI NA 17. TAKTONS
Od 6. do 9. novembra 2019.

Javna medijska ustanova Vojvodine Radio-televizija Vojvodine organizuje 17. TAKTONS na svom tradicionalnom mestu, u prostorijama Radio Novog Sada, Ignjata Pavlasa 3.

Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dve godine i obezbedi profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unapred, jedinstveno definisanih subjektivnih i objektivnih parametara.

Poboljšanje kvaliteta dostignuća na tom polju, kreativnom primenom savremenih tehnologija kako na radiju, tako i na televiziji jeste obaveza koju nameće profesija.

Takmičenje može značajno da doprinese promociji programske produkcije pred radijskim auditorijumom i televizijskim gledaocima, a ujedno predstavlja značajan izazov za usavršavanje znanja i umešnosti svih programskih stvaralaca.
Takmičeći se, renomirani proizvođači profesionalne opreme, i za radio i za televiziju, svojim prisustvom otvaraju mogućnost da se učesnici i posetioci TAKTONS-a upoznaju sa najnovijim uređajima, kako na štandovima, tako i na radionicama.

Prednost TAKTONS-a je u tome što obezbeđuje i učesnicima i izlagačima da isprobaju i čuju rad opreme u realnim akustičkim uslovima, s obzirom na to da se TAKTONS održava u studijskim prostorima Radio Novog Sada.

Serija predavanja obezbeđuje učesnicima uvid u najnovije tehnologije u oblasti snimanja zvuka, a neposredan kontakt sa stvaraocima zvučnih zapisa idealna je prilika za razmenu iskustava i mesto gde mladi mogu da saznaju ono što su oduvek želeli da znaju, a nisu mogli da pitaju.

I ove godine će na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 6, Novi Sad) biti održana i naučno-stručna konferencija iz oblasti akustike i tonske tehnike. Na taj način uspešno ćemo zatvoriti lanac povezanosti nauke sa proizvodnjom opreme za snimanje i obradu zvuka i kreativne primene struke.

Dobro došli na 17. TAKTONS!

Organizacioni odbor

E-mail – Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Tehnički organizator

Bul. Mihajla Pupina 15
Novi Sad, Serbia
tel.: ++381 (0)21 522 528, 523 578
fax: ++381 (0)21 66 22 221
mob: ++381 64 862 4902
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.kompasnovisad.com

 image001